UItReporter verslag; Kunst-fietsroute

uitinarnhem2Op 18 en 19 april heeft de kunst-fiets-route ‘U bevindt zich in Arnhem’ plaats gevonden. Dit initiatief van Beeldende Kunst Arnhem is dit jaar voor de 3e keer georganiseerd. En is, vanwege het succes van voorgaande edities, zelfs 2 dagen lang.

Op zondag melden we ons bij "Plaatsmaken". July Ligtenberg vertelt over het programma en wijst de highlights aan. Welke ik netjes aankruis op mijn zonet gekregen routekaart. Even later stippel ik daar het perfecte fietsplan op uit. Tijdens onze tocht doen we 5 locaties aan. Te beginnen met een tentoonstelling van "kunst op de koffie" in gebouw "de Enk". Het prachtige uitzicht op de 7e verdieping is onderdeel van een project dat ons op een andere manier naar de Velperweg en de lege ruimtes daar omheen doet kijken. We fietsen door naar "Studio Omstand" in het kadekwartier. Op het bankje voor hun kantoor genieten we van de zon, die inmiddels flink is gaan schijnen. De plannen voor het braakliggende terrein zijn ambitieus. Hopelijk wordt hier binnenkort een nomadisch stadspark gerealiseerd. Bij Suze May Sho vinden we een enorme houten doos. Rosell Heijmen legt uit hoe deze kunstenaars de mogelijkheid biedt op kleine schaal een grote ruimte na te bootsen. We duiken zelf ook de doos in om het laatste project van dichtbij te aanschouwen. Het bingo festival bij Artez heeft dagvullend vertier. Eén van de voorstellingen gaat over miscommunicatie in social media. De verwarring is enorm herkenbaar en daarom extra leuk. We eindigen onze route bij Luchtkasteel. Waar we nog net het laatste performance zien van een meisje dat ons met betoverende stem toezingt over "how her life must be" terwijl ze een kaastosti strijkt.

Als ik met een voldaan gevoel terugfiets naar huis verheug ik me al op volgend jaar. En neem me voor er dan 2 dagen op uit te gaan.

kunst fietsroute

No Comments

Post a Comment

Ik schrijf mee