Shiatsu op zeven hoog

Erg lang hoef ik niet te zoeken naar de flat waar Cindy Cuypers haar Shiatsu praktijk heeft. Ik fiets er elke dag langs en kijk dan jaloers naar de balkons die prachtig uitzicht hebben over het water. Ik vind het best spannend om nu die plek, waar ik normaal nooit toegang toe heb, eens van dichtbij te bekijken. Cindy heeft een deel van haar appartement op de 7e verdieping omgetoverd tot massage ruimte. Mijn oog valt op een prachtige bonsai boom in de hoek van de kamer. Omdat ik zelf niet gezegend ben met groene vingers, heb ik des te meer ontzag voor de uren liefde en geduld die ze vast en zeker in het onderhoud van deze boom heeft gestoken.

De intake

Ik mag plaatsnemen op een van de fauteuils bij het raam en krijg thee uit een Japans kopje. Want Cindy gaat me natuurlijk niet gelijk op de tafel leggen. Ze wil eerst weten wat mij hier brengt. En dus ratel ik aan een stuk door over mijn blessures, mijn kantoorbaan, slechte stoelen en veel computerwerk. Heel veel computerwerk. Door de jaren heen zijn mijn nek en schouders zo vast gaan zitten dat het voelt alsof ik altijd aan twee touwtjes hang. Ik zou graag die touwtjes doorknippen en weer wat dichter bij de grond komen.

De behandeling

Als ze genoeg heeft gehoord en we de focus van mijn behandeling hebben bepaald, gaat ze aan de slag. Er wordt vooral veel gedrukt. Op heel veel punten. Zorgvuldig en gedegen. Werveltje voor werveltje. Ik stel me voor dat ze met haar vingers klepjes open zet om de energie weer te laten stromen. Als ze mijn linker kant heeft gedaan voelt het alsof ik scheef lig. Min linkerarm is open, zonder tintelling en irritaties. Maar mijn rechter schouder ligt voor mijn gevoel nog ergens ter hoogte van mijn oor. Om dit in balans te brengen gaat Cindy met mijn rechter kant aan de gang.

Ik neem mezelf regelmatig voor om een massage te laten doen, maar het komt er eigenlijk nooit van. Terwijl ik heerlijk ontspannen op de tafel lig, vraag ik me af waarom niet. Net als een dagje sauna, is dit een cadeautje voor je lijf. Het is niet alleen rustgevend, maar het voelt alsof ze mijn lichaam weer in de juiste houding kneed. Zoals je een klei mannetje dat een beetje is uitgezakt weer in figuur brengt. En dat kan ik best gebruiken, want ik ben wel een beetje een scheef poppetje.

Een stuk rechter op en dichter bij de aarde stap ik een uur later naar buiten. Als ik op de galerij nog even van het prachtige uitzicht sta te genieten neem ik me voor om snel een nieuwe afspraak te maken.

De Shiatsu massage praktijk van Cindy Cuypers bevind zich aan de Berstraat 143 in het Coehoorn kwartier. Een afspraak maken kan telefonisch of via het contactformulier op haar site.

No Comments

Post a Comment

Ik schrijf mee