Burgers en Gin tonic; buitengewoon genieten

Ik heb Jens Blokland nog nooit ontmoet, maar volgens mij heeft hij op een onbewaakt moment in mijn hoofd gekeken en daar mijn lievelingsdingen uitgeplukt. Hij heeft ze in zijn notitieboekje gekrabbeld en is met mijn wensen aan de slag gegaan. Ik ben nog geen vijf minuten binnen of ik weet het zeker:  deze plek is gemaakt voor mij.

Tegenover het centraal station in Arnhem zit MeeM. Wellicht niet een heel ideale naam. Als ik na mijn bezoek enthousiast aan een collega vertel waar ik geweest ben, zegt ze ” Dat is toch Engels voor iemand mishandelen?” Ja dat klopt, maar dat is dit niet. Dat is dit absoluut niet. Stiekem vind ik haar opmerking best toepasselijk. Want MeeM is zeker niet doorsnee.

De donkere inrichting zorgt voor een huiselijke en behaaglijke sfeer. Aan de muren hangen hertenhoofden in verschillende grootte. Ook prijken er platen uit de biologieklassen van vroeger. De beelden van slangen en kikkers die uit een sloot kruipen vond ik toen al enorm fascinerend.

De bar is verhoogd, waardoor er ruimte is voor een vitrine op ooghoogte. Perfect als display voor al het zoete lekkers. Daar kan je niet omheen. Maar dat wil je ook niet.

In de als huiskamer ingerichte achterkamer nemen we plaats op één van de twee chesterfield banken. Boven de schoorsteenmantel hangt wederom een hert. In de hoek van de ruimte staat een klein driewielertje en ik zie ook een oude kinderstoel staan. Het zou me niks verbazen als zich achter de lange kanten gordijnen een klein meisje met een zwart jurkje en witte sokjes verschuilt. Zachtjes giechelend. Ik doop het “twisty vintage“ en “best perfect”.

Tevreden zak ik weg in de bank en nip aan een gin tonic. Naast ons in een “treincoupe” zitten twee mannen een aanlokkelijk uitziende burger te verorberen.  Het is dat wij al andere eetplannen hebben

Terwijl Sinatra uit de luidspeker klinkt, mijmer ik weg. Ik stel me voor dat ik hier in de winter veel tijd zal doorbrengen. Dat het vuur in de openhaard brand. Dat we met zijn allen spelletjes spelen (de monopoly  is al gesignaleerd) en dat we natuurlijk gin en tonic drinken.

Als ik even later elders een net iets te droge kikkererwtenburger weg zit te werken, heb ik spijt dat ik niet bij MeeM ben gebleven. Al levert het me wel een prima excuus op om snel terug te keren.

Meem eten en drinken” noemt zichzelf een moderne “stationsrestauratie” en is geopende van woensdag t/m zaterdag vanaf 16.00 uur. Door de afwisselende inrichting is er voor ieder een plekje te vinden. Gezellig op de bank met een borrel. Knus in de treinbankjes voor koffie en een taartje of met zijn allen aan de grote tafel. Meem serveert een verscheidenheid aan specialiteiten, die je zonder meer wilt proberen. Een maaltijd bestel je al vanaf 8 euro.

No Comments

Post a Comment

Ik schrijf mee