Hans eten en drinken; heerlijke hapjes en ouderwetse gezelligheid

“Ik ben even niet aanspreekbaar” meld ik mijn gezelschap terwijl ik een stuk cheesecake in mijn mond stop. Deze zit geduldig tegenover mij te wachten tot ik de laatste hap naar binnen heb. Wat best lang duurt, want ik geniet uitgebreid van mijn smeuïge chocolade kaas feestje. We zitten bij Hans eten en drinken aan de Jacob Cremerstraat. Het leek me geinig om Hans daar heen te nemen. Verwarring scheppen. We kunnen wat drinken bij Hans. Huuh, bij mij? Ik ben toch Hans. Nee andere Hans. Restaurant Hans.

Vrijdagmiddagborrel bankjes

We zitten buiten. Hans met een biertje. Ik met een leeg bordje en een kop cappuccino. Het terras is minimalistisch ingericht. Er staat een viertal lange tafels met dito banken. Van die banken waarvan je na een half uur een houten achterwerk krijgt. Die schreeuwen om zachte kussentjes. Maar die ook perfect zijn om met een groep mensen op vrijdagmiddag een biertje te drinken. Lekker knus,kont aan kont, met een pintje en een portie bitterballen.

“Het is hier scheef.” Mopper ik. Het voelt alsof ik op een zinkend bootje zit. Beetje bij beetje glijd ik richting het trottoir. Gelukkig schuift mijn overbuurman met mij mee, dus we kunnen elkaar in ieder geval aankijken tijdens ons gesprek.

Wijn kennershed2

We besluiten naar binnen te verhuizen. De koffie is inmiddels ingeruild voor een wijntje. De serveerster heeft duidelijk haar best gedaan alle namen uit haar hoofd te leren. Enthousiast vertelt ze ons over de verschillende soorten.  Wat ik erg op prijs stel. Mijn kennis gaat niet veel verder dan zoet of droog. Rood of wit.

Voorheen zat hier een bloemiste, weet ik me te herinneren. Op de plek waar de rijen bloemen stonden, staat nu een grote stamtafel. Aan de muur hangt oma’s huisraad. Verschillende soorten potten en pannen bungelen aan een metalen raster. Het ziet er gezellig uit. No-nonsense. Robuust. Niets van de kringloop. Behalve misschien oma’s pannen dan. Ik vind het een fijne plek.

karaoke vibe

Uit de luidsprekers klinkt Britney‘s “Oops I did it again”. Als groot karaoke fan kan ik mijn enthousiasme bijna niet bedwingen. Zachtjes neurie ik mee met de overwegend 90’s nummers. Hans is iets minder gecharmeerd van de muziek keuze. Hij houdt niet van Britney’s vroege werk. “Ik wilde een zomerse playlist” legt de barman ons uit “maar het is spotify, dus ik kan iets anders op zetten als jullie willen”.

Natuurlijk wil ik dat niet. Sterker nog, geef me een microfoon en ik zing een deuntje mee. Om te zien of ik bluf, tovert de barman zowaar een werkende microfoon tevoorschijn. “Als je de overburen te vriend wilt houden, zou ik die snel weer wegleggen”, grap ik. Playbackend klink ik beter.

De verwarring zal voorlopig wel blijven. Als ik tegen vrienden zeg dat ik cheesecake ga eten bij Hans. En zij zich maar afvragen waar die man toch zo goed heeft leren bakken.

 

Hans eten en drinken ligt vlak bij het sonsbeekpark. Perfect dus om na een wandeling te lunchen of te eten. De dinerkaart is niet uitgebreid, maar wisselt regelmatig. Ook is er een seizoen- en een weekmenu. Meer dan genoeg keuze. Ook de borrelkaart ziet er heerlijk uit. Charcuterie bij je bier of een oester bij de wijn. Er is voor ieder wat wils. En natuurlijk de heerlijke huisgemaakte taart.Als je daar niet blij van wordt….

No Comments

Post a Comment

Ik schrijf mee