Waar is dan toch de thee?

“Ik zou wel een kopje thee lusten.” We zitten op Tentstock. Het is minstens 35 graden, gevoelstemperatuur “hete luchtoven op standje 180” en we willen thee. Gewoon omdat dat zo lekker is na het eten. En de overheerlijke tom ka kai soep toch wel een tikkeltje pittig was.

 

Bingo….

Als we na 5 minuten genoeg wilskracht hebben opgewekt om de felle zon te trotseren, gaan we op zoek. We begeven ons naar Oma’s leut. De avond ervoor hebben we als een stel bejaarde vrouwtjes, bingo zitten spelen. Soms vraag ik me af of mijn ziel mijn jeugd is vergeten en direct is ge fastforward naar Oma-dom. Waar ik jongeren “de jeugd van tegenwoordig” noem en ik intens gelukkig word van een potje bingo en een advocaatje. Maar nu wil ik thee. Op een festival waar genoeg wijn en bier is, is dat ook wel een beetje een bejaarde wens. Teleurgesteld staan we even later voor de gesloten leut bus. Morgen pas weer open, lees ik. Helaas. Geen thee.

De bühne

Misschien bij de bühne bar, opper ik. Bij het ontbijt kwam ik een collega tegen. Hij speelt in een bandje. En dat wil ik graag zien. Zodat ik kan zeggen “hé kijk, zie je die gast daar. Die ken ik. Das een collega”. Even later zoeken we met een wijntje in de hand naar een mooi plekje tegenover the stage. Er is wijn, er is bier, er is fris. Maar er is helaas geen thee.

Het bandje blijkt een behoorlijk grote band te zijn. En nog een verrekt goeie ook. Ik kan niet stil blijven zitten bij de spetterende klanken van “John Frost”. Ik voel me een instant groupy en sta aan het einde van de set keihard mee te blèren als we worden gevraagd om “love life” mee te zingen.

 

Disco fever

Omdat zingen en dansen dorstig maakt. En mijn wijntje inmiddels is verdwenen, vervolgen we onze zoektocht. Langs de hoela hoep tent. Hier moeten we toch wel even stil staan. Hoepels die breder zijn dan wij lang, liggen ons op de grond toe te roepen. Hoepel met ons. Je wilt het!! Als je een uur hoepelt heb je 600 calorieën verbrandt. Leert de hoepeljuffrouw ons. Dat is mooie informatie.

Iets verderop staat een groepje schaapjes ons wat wollig aan te kijken. Ik maak een mental note om die morgen even te knuffelen.

Dan maar richting de camping disco. Voor nog een dansje en een drankje. In de disco koepel swingen we alsof het niet de hele dag al 35 graden is geweest. Vermaak te over. Maar helaas, geen thee.

Op Zondag avond zitten we op Roofgarden na te genieten van een zweterig maar voornamelijk prachtig weekend. Op het bord lees ik “Thee, verschillende soorten. Ook verse munt ”.

 


Tentstock is hét kampeer festival van Arnhem. Iedere zichzelf respecterende kampeerder, maar ook de beginnende glampeerder kan een plekje vinden op het terrein van Buitenplaats Koningsweg. Drie dagen lang is er een festival midden op het kampeerveld. Want, hoe mooi en geweldig alle artiesten ook zijn, het kamperen is en blijft de hoofd act. Dit festival is zeer kind vriendelijk. Al is het verven van een kei of een tasje natuurlijk niet alleen voor kids. Een beetje afzien moet je wel. Er komt alleen koud water uit de douches en plassen moet op een dixie. Maar goed, echte festivalgangers douchen pas weer als ze thuis zijn….

No Comments

Post a Comment

Ik schrijf mee