Rozet Kunstmarkt. Ook leuk voor mannen

Ik heb een vriend op de app. Of ik al met iemand naar de kunstmarkt ga? Nee nog niet, antwoord ik. In dat geval "Pick me, pick me". Ik had er eigenlijk nog niet over nagedacht en was van plan om een vriendin mee te vragen.  Want zijn markten, en vooral kunstmarkten , wel leuk voor mannen? We gaan het testen! En zo ga ik op zondag 20 december met maar liefst twee heren naar de Rozet Kunstmarkt.  

Laat het testen beginnen

Op de derde verdieping wacht Astrid Albers ons op. Ze is programma manager bij Rozet en vertelt over het initiatief. “Het idee is om meer activiteiten te organiseren die alle partijen uit Rozet raken. Op cultureel en educatief gebied. Daarnaast willen we dat meer mensen zich welkom voelen in dit gebouw.” Ik voel me in ieder geval erg welkom. Na de introductie wandel ik richting de kraampjes. De test kan beginnen.

Bij Léon Mommersteeg vergaap ik me aan geweldige kettingen.  Één van mijn vrienden staat ondertussen druk foto's te maken van zijn andere werk.  De objecten van lenzen zijn echte mini kunstwerkjes. Een eye catcher en gespreksonderwerp voor in elke huiskamer. De Van Gogh borden in het kraampje ernaast zijn door de heren ook al met enthousiasme bekeken. Ik zet twee vinkjes op mijn denkbeeldige lijstje.

We schuifelen verder langs de kraampjes. Ik bekijk de verschillende sieraden, tassen en keramiek stands en ben helemaal weg van deleather goods van Anna Treurniet. Met zijn blije binnenkant is de "Mary P" een tas waar ik graag mijn sleutels en telefoon in kwijt raak.  Over kwijtraken gesproken; de mannen ben ik inmiddels uit het zicht verloren.

Gloeilampen en Cityjewels

Even verderop zie ik ze bij Jet de Bruijn staan. Diep verwikkeld in een discussie over het verlies van de gloeilamp (welke binnenkort toch echt uit productie gaat) . Dit is er één voor ons. Seinen ze me. Oh, niet alleen voor kerels, denk ik. Ik zou graag twee van Jet's prachtige lampen boven mijn eettafel hangen.

Roelinde Boot vertelt vol enthousiasme over haar Cityjewels; sieraden gebaseerd op een plattegrond van Amsterdam en, sinds kort, ook van Berlijn. Als echte Arnhemmers vragen wij natuurlijk wanneer ze `onze` stad gaat maken. Dat gaat zo makkelijk niet, deelt ze mee. Roelinde steekt veel tijd in de ontwikkeling van een sieraad. Doet uitgebreid onderzoek in de stad. Daar gaat veel tijd in zitten. En dat kan je zien.

Het is Rozet gelukt een mooie mix aan kunstenaars bij elkaar te krijgen. Er is voor ieder wat wils. Voor jong en oud, voor de grote en de kleine portemonnee. En ja, ook voor heren. Met een stapel visitekaartjes en een ton aan kerstcadeau ideeën verlaat ik de markt. Nu nog zorgen dat iemand iets voor mij onder de boom legt.

kunstmarkt5kunstmarkt4kunstmarkt3kunstmarkt1

No Comments

Post a Comment

Ik schrijf mee