Missie Muziek bij de buren

Vandaag wordt zo'n dag. Zo'n dag dat we overal koffie drinken en op cafeïne de stad rond stuiteren. Op zoek naar muziek. We zitten bij Dudok aan ons eerste kopje. In afwachting van de officiële opening van "Muziek bij de buren". Inmiddels alweer de 4e editie.

Een paar dagen eerder

De muziek bij de buren programmakrant ligt uitgespreid op mijn schoot. We werken aan ons battleplan. Want ja, je kunt geen succesvolle missie doen, zonder uitgebreid vooronderzoek. Ik omcirkel, maak aantekeningen en plot de perfecte route op het blokkenschema. Als het af is, houd ik het triomfantelijk omhoog.  Dit plan is waterdicht.

Missie begint

Zondag 11 december; het is iets over 12. Harold Oddens neemt plaats op een bierkratje (hij is eigenlijk net iets te klein en zo kan iedereen hem goed zien) "We hebben tegenwoordig contact met de hele wereld, maar we kennen onze buren niet." Verklaart hij.  Vandaag komt daar verandering in. Op 109 Arnhemse adressen hangen de touwtjes uit de brievenbus. De gastheren en dames zetten de deuren open. Iedereen is welkom.

En dan is het tijd voor muziek. Lavalu heeft speciaal voor haar samenwerking met Gelders orkest 3 nummer geschreven. En wat voor. Gebiologeerd luister ik naar haar prachtig gecomponeerde liedjes. Het laatste nummer heet Safe. Geschreven voor haar dochtertje. Ze wil er daarom iets speciaals van maken. Dit is het meezing moment. Als ware eenheid  zingen we even later haar teksten mee. `you are already loved by so many people...` Het is werkelijk indrukwekkend.

Targets locked

Als we na de opening buiten staan, zoek ik op het schema de coördinaten van ons eerste doel.  De mannen van "Vier"  verrassen met een muzikale jukebox. In sneltreinvaart brengen ze het ene na het  andere nummer ten gehore. Ze doen dit met verve en humor. Van menselijke draaiorgel tot het brengen van een serenade. De mannen hebben alles in huis.

Voor het tweede optreden zijn we net iets te laat. Wat niet geeft, want er hangt zowaar een touwtje uit de brievenbus. Als de deur open klikt, sluipen we voorzichtig naar binnen. Om zo toch nog mee te kunnen genieten van "Harp en hang".
Op naar de derde locatie. Ik check de kaart en wijs de weg. Nu zijn we vandaag al twee keer verdwaald, dus een heel erg goede wegwijzer ben ik niet, maar komen zullen we er. Overal.  We worden begroet door de artiest himself. Guido de Visser schenkt koffie in. Voor de set begint, komt hij even kletsen en ons de hand schudden.  Hij is vooral erg blij dat we er zijn. Dit is de eerste keer dat hij zijn nummers ten gehore brengt en dat is best spannend.

To the stars

Hoe hoger we de berg op komen (we lopen op de Dalweg) , hoe dichter bij de sterren. De muziek van "Mrs Moonstar" doet bijna buitenaards aan. En is tevens enorm aanstekelijk. Ik kan er niet stil bij zitten. Wegens het gebrek aan ruimte in de woonkamer, die echt bomvol zit, wordt er gedanst in de keuken. Onderweg naar huis zingen we de catchy tunes nog eens mee. "I want to be a pirat!!

Buiten is het inmiddels donker. De touwtjes verdwijnen in de brievenbussen. Dag buren, Tot volgend jaar. Dan komen we graag weer langs.

Missie geslaagd!

muziekbijdeburen-lavalumuziekbijdeburen-viermuziekbijdeburen-harpenhangmuziekbijdeburen-guidedevisser

Meer lezen
Miranda van Meijeren

Arnhem heeft heel veel te bieden. Niet alleen zijn er elke zomer weer geweldige evenementen. Ook buiten het Arnhemse festival seizoen is er altijd iets te beleven. Soms vind ik mezelf net Sherlock Holmes, of beter nog Watson, als ik op zoek ga naar de geheimen die Arnhem te bieden heeft. Ik spit de stad uit en struin elke hoek af voor mooie ervaringen. Deze leg ik vast. Zodat anderen niet hoeven te zoeken.

No Comments

Post a Comment

Ik schrijf mee