Geschreven woord

Vroeger wilde ik juf worden. Het les geven zelf interesseerde me niet. Mijn focus lag vooral op het nakijken van werk.  Oefenen deed ik in voorleesboekjes. Enthousiast ging ik met een rode pen aan de slag en haalde alle fouten uit de tekst. Achteraf had ik beter de krant kunnen verbeteren, daar vind je tegenwoordig echt spelfouten.  Voor de fouten in de  boekjes gebruikte ik mijn fantasie. Onderaan de pagina hield ik bij hoeveel  ik er had gevonden.  Bij een foutloze pagina stond een krul.

 

 

Het schrijven is een rode draad in zowel mijn persoonlijk leven als op kantoor. Ik ben de eerste die me aanbied om een tekst te editen. In mijn jonge jaren, was ik zo goed, dat ik zelfs kon zien of ergens een spatie teveel stond. Dat waren tijden waarin ik dagelijks met teksten van anderen bezig was. Offertes, opdrachtbevestigingen. Ze kwamen allemaal langs. Ik scande niet alleen op grammatica, ook de lay-out werd onder handen genomen. Noem het pietluttig, maar ik zie graag  uniformiteit in een document.

Tegenwoordig schrijf ik voornamelijk uit eigen initiatief. Notities, handleidingen of korte artikelen voor een afdelingsnieuwsbrief.

Voor beiden ben ik beschikbaar. Wil je alleen je lay-out gechecked hebben. Dat kan ook. Pietluttig ben ik nog steeds.

 

 

Korte impressie van mijn schrijfstijl

 Persoonlijk blog
Voor UitInArnhem
Voor groep secretaresses
Ik schrijf mee